Wandelen in het sprookjesachtige Hallerbos

Vanochtend lazen we in de krant dat het Hallerbos weer vol mooie blauwe hyacinten stond en na het ontbijt sprongen we dan ook meteen in de auto om er een dagje heen te gaan. Waarom die haast? Omdat de bloemen maar een tweetal weken in bloei staan en erna is het gedaan met de pret. Want vanaf de beuken in het bos blaadjes beginnen krijgen komt er amper zonlicht tot aan de bodem van het bos en hebben de bloemen hun beste tijd gehad.

hallerbos-bloemen-april-mei-wandelen-met-kinderen-01

Omdat we er op maandag waren was het er heerlijk rustig en hadden we de wandelpaden voornamelijk voor onszelf. Op een groot hert (of misschien een ree, het verschil moeten we nog eens opzoeken) na die letterlijk ons pad kruiste en versteld deed staan dat je dit bij ons in het wild nog kan tegenomen. Jammer genoeg zat het fototoestel net iets te ver om het te fotograferen.

hallerbos-bloemen-april-mei-wandelen-met-kinderen-02

Voor de kindjes was het een hele leuke ervaring. Omdat de wandelingen hier en daar over moeilijkere bospaadjes gaan hadden we Lili in een Tula mee en voor Mona een hele lichte buggy, heel handig. Tip: parkeer op parking 8, dan ben je meteen bij de mooiste wandelroutes en verspil je geen wandeltijd met heen en weer gestap over minder mooie stukken. Er is niks in de buurt om te eten dus je neemt best een picknick mee. Plekjes om die op te eten zijn er voldoende want zowat overal zijn er picknickbanken voorzien. Bekijk voor je gaat zeker eens de website van het bos waar je ook een wandelkaart kan downloaden met de bloemenroute eropĀ www.hallerbos.be. Ze geven momenteel ook elke dag een update met een filmpje over hoe de bloemen er bij staan. Wie ze nog wil zien gaat wel best deze week nog of volgend weekend om ze op hun best te zien want erna is het weer wachten tot volgend jaar.

hallerbos-bloemen-april-mei-wandelen-met-kinderen-03 hallerbos-bloemen-april-mei-wandelen-met-kinderen-04 hallerbos-bloemen-april-mei-wandelen-met-kinderen-05

En nog even dit, ook al lijkt het alsof we door dit mooie bloemenbos dartelen zijn we uiteraard mooi op de paadjes gebleven en dat doe je best ook, want de bloempjes zijn heel teer en wanneer ze vertrapt worden komen er op die plek volgend jaar geen nieuwe.

hallerbos-bloemen-april-mei-wandelen-met-kinderen-06

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *