Ibiza met kinderen

Deze zomer gingen we op vakantie naar Ibiza en ja ook met kleine kindjes is dat een hele fijne plek. Zalig weer, witte stranden, mooie natuur, lekker eten, en dat op maar 2,5 uur vliegen. In deze blogpost geven we je alvast enkele tips om je Ibiza vakantie met  kinderen fantastisch leuk te maken.

ibiza-met-kinderen-ibiza-with-kids-01

De beste stranden voor kleine kindjes.

Op Ibiza zijn er heel wat mooie stranden te vinden van kleine baaitjes tot lange zandstranden. Voor baby’s en peuters is zand sowieso een must want hoe prachtig ze ook zijn, de keienstranden zijn niet meteen fijn om over te kruipen of te spelen. Dit zijn onze favorieten:

  • Cala d’Hort: het strand met het mooiste uitzicht. Vlak voor de mythische Es Vedra rots vind je dit populaire zandstrand waar steeds een leuke sfeer hangt. Het publiek is een bonte mix en de restaurantjes zijn betaalbaar en superlekker. Tip: kom vroeg, voor 10u is het strand verlaten en vind je parkeerplek vlak bij het strand. Wil je er ‘s middags lunchen probeer dan een tafeltje te scoren met zicht op Es Vedra.
  • Sa Caleta: dit strand ligt aan de voet van een unieke rode rotswand en is met zijn zacht aflopend strand ideaal voor kleintjes om pootje te baden. Wanneer je naar de zee kijkt is er links een gat in de rots waar je naartoe kan wandelen vanaf het restaurant. Tip: boven aan het restaurant staat een bootje wat een hele leuke foto kan opleveren als je je kindjes erin zet. Wij zijn het jammer genoeg vergeten.
  • Las Salinas: een groot lang zandstrand aan de zoutvlaktes dat heel druk en populair is. Wandel het strand eventjes af naar links en je komt bij een reeks prachtige rotspartijen die hier en daar een strandje verhullen. Kom je vroeg dan heb je deze helemaal voor jou alleen. Door de rotsen vormen er zich voor de strandjes vaak ondiepe stukken zee waar je kinderen meters ver in kunnen ploeteren zonder gevaar. Tip: wandelen met kindjes over het strand kan heel traag gaan, zeker wanneer je nog eens zwaar beladen bent. Van aan de ruime parking kan je ook door het bos naar het rotsige stuk gaan door een pad dat evenwijdig met het strand loopt en voor kindervoetjes en buggy’s vlotter begaanbaar is. Ook handig is om je kleintje mee te nemen in de draagzak. Wij namen Lili (toen 13 maanden) overal mee in de Tula. Van dit merk heb je ook een variant met ademende mesh voor warmere dagen of bestemmingen.

ibiza-met-kinderen-ibiza-with-kids-02 ibiza-met-kinderen-ibiza-with-kids-03 ibiza-met-kinderen-ibiza-with-kids-04

Ibiza heeft gigantisch veel mogelijkheden om te overnachten. Met kindjes hebben we graag een beetje ruimte en de mogelijkheid om zelf iets te kunnen koken. Want ‘s avonds gaan onze kindjes al tegen 19u richting hun bedje dus uit eten kunnen we enkel voor de lunch doen en ‘s avonds koken we dan liever zelf. We vonden een mooi centraal gelegen huisje via Airbnb met een heel fijn zwembad. Maar met al die leuke stranden in de buurt en een zee om in te spelen, is een zwembad gewoon een leuk extraatje dat zeker niet noodzakelijk is.

ibiza-met-kinderen-ibiza-with-kids-05

Eten met kindjes

Op Ibiza heb je keuze to over om lekker te eten, de meeste restaurants zijn ook voorzien op kleine kindjes, al is het aan te raden dit steeds te melden wanneer je boekt zodat ze zeker een kinderstoel voor je kunnen reserveren. Dit waren onze favoriete restaurants:

  • The Giri Cafe: is eigenlijk een restaurant dat er langs de buitenkant als een pittoresk klein zaakje uitziet maar binnen verbazend groot is. We zaten in de sfeervolle tuin waar er ook aan kindjes is gedacht met een leuke speeltipi en een fietsje waar Mona niet van te krijgen was. Ze hebben een eigen menukaart voor kindjes en ook de smoothies werden fel gesmaakt. Tip: op zondag is er een kleine hippiemarkt op het pleintje vlak voor The Giri Cafe en in tegenstelling tot de commerciëlere elders op het eiland waan je je hier soms echt in de flower power sixties. The Giri Cafe Plaza España 5 San Juan.
  • La Paloma: lang een verborgen parel die diep in het binnenland verscholen ligt maar stilaan heel populair aan het worden is. In de mooie tuin serveert deze sympathieke Italiaanse familie heerlijke en vooral gezonde gerechten waarvan de ingrediënten recht uit dezelfde tuin komen geplukt. Reserveren is aan te raden. La Paloma C/ Can Pou 4 San Lorenzo.

ibiza-met-kinderen-ibiza-with-kids-06 ibiza-met-kinderen-ibiza-with-kids-07 ibiza-met-kinderen-ibiza-with-kids-09

Nog enkele tips voor wie het eiland wil bezoeken:

  • Een auto huren is een must om je vlot te verplaatsen. Vergelijk je prijzen kijk dan meteen ook eens naar wat een kinderzitje kost, dat kan per maatschappij nogal wel eens verschillen.
  • Zowel ‘s middags als ‘s avonds beginnen ze er later te eten dan bij ons. Restaurants waar de keuken pas opent na 13u zijn geen uitzondering. Om te vermijden dat je ergens aankomt met hongerige kindjes en dan nog een uurtje moet wachten tot ze het fornuis aansteken bel je best eens op voorhand.
  • Sleur geen overbodigheden mee van thuis. Pampers, babyvoeding, een opblaasbaar bootje, je kan het allemaal ter plaatse kopen en soms is het zelfs goedkoper dan bij ons.

ibiza-met-kinderen-ibiza-with-kids-10 ibiza-met-kinderen-ibiza-with-kids-11 ibiza-met-kinderen-ibiza-with-kids-12 ibiza-met-kinderen-ibiza-with-kids-13 ibiza-met-kinderen-ibiza-with-kids-14 ibiza-met-kinderen-ibiza-with-kids-15 ibiza-met-kinderen-ibiza-with-kids-16 ibiza-met-kinderen-ibiza-with-kids-17 ibiza-met-kinderen-ibiza-with-kids-19 ibiza-met-kinderen-ibiza-with-kids-20 ibiza-met-kinderen-ibiza-with-kids-21 ibiza-met-kinderen-ibiza-with-kids-22 ibiza-met-kinderen-ibiza-with-kids-23 ibiza-met-kinderen-ibiza-with-kids-24 ibiza-met-kinderen-ibiza-with-kids-25

34 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *