Disneyland Parijs met een baby en peuter

Deze week werd Mona twee en dat gingen we vieren in Disneyland Parijs! Omdat we via Instagram heel veel vragen kregen of dat wat te doen was met twee heel jonge kindjes (Mona 2 jaar en Lili 5 maand) hebben we er maar meteen een blogpostje van gemaakt. Om op die eerste vraag te antwoorden, ja het was superfijn! Veel beter dan we op voorhand ooit konden dromen en Mona heeft er zich te pletter geamuseerd. Ook al kende ze de figuren nog niet en heeft ze nog nooit een Disneyfilm gezien, ze ging er helemaal in op en de magie was nooit ver weg.

Je trip goed plannen is wel een aanrader. Zo gingen we buiten het hoogseizoen en tijdens de week, waardoor het park heel wat rustiger was met weinig tot geen wachtrijen aan de attracties. Dat gaf ons de mogelijkheid om gigantisch veel dingen te doen per dag en de attracties die Mona het leukste vond zelf enkele keren na elkaar te beleven. We hadden van het hotel enkele Fastpassen gekregen die inbegrepen waren in de prijs maar hebben die zelfs niet hoeven bovenhalen. De langste wachtrij was hooguit een tiental minuutjes.

disneyland-parijs-baby-peuter-kleuter-toddler-disneyland-hotel-with-kids-DSC_9879

Goed plannen betekent ook rekening houden met het weer. Ze voorspelden amper 10 graden dus waren de twee kindjes lekker warm ingeduffeld en hadden ze elk hun buggy met warme voetenzak. Echt wel een must want we hebben heel wat kindjes gezien die last hadden van de koude en veel te licht aangekleed waren. Je vergeet vaak dat je in zo’n pretpark de hele dag in open lucht rondloopt. Een buggy is ook een must want de parken zijn groot, je kan er huren maar die zijn vrij basic en zeker niet geschikt voor kleinere kindjes. Mona is iemand die liefst van al zelf rondloopt maar we hebben haar toch vaak rondgereden en ook voor haar middagdutjes was de buggy ideaal. Buggy’s mogen niet mee op de attracties maar je kan ze makkelijk kwijt aan elke ingang van de attractie. Een klein slotje meedoen om ze vast te maken zorgt ervoor dat je ze met een gerust gevoel kan achterlaten.

disneyland-parijs-baby-peuter-kleuter-toddler-disneyland-hotel-with-kids-DSC_9868 disneyland-parijs-baby-peuter-kleuter-toddler-disneyland-hotel-with-kids-DSC_9870

We trokken richten Disneyland met de TGV waardoor de rit in totaal een dikke drie uur duurde. Achteraf gezien is het misschien beter met de auto te gaan want daarin slapen de kindjes makkelijker. In de trein blijven ze de hele tijd wakker waardoor ze de eerste dag een beetje vermoeid aankwamen. Met alle bagage en buggy’s is het ook nogal een gedoe om over te stappen, dan is de auto toch wat handiger. Je hebt dan ook de vrijheid om op de laatste dag te vertrekken wanneer je wil.

disneyland-parijs-baby-peuter-kleuter-toddler-disneyland-hotel-with-kids-DSC_0023

Wie al eens in Disneyland geweest is weet dat het park is opgedeeld in 5 delen en daarnaast heb je ook nog eens Walt Disney Studios. Voor Mona was Fantasyland het leukste, zeker de vliegende Dumbo’s waren voor haar een topper waar we zeker twintig keer zijn op geweest. Fantasyland ligt achter het kasteel wat ze ook fantastisch vond evenals elke keer ze een prinses zag, of die nu van Disney was of een verkleede bezoeker het was telkens feest. Enkel de draak onder het kasteel vond ze een beetje griezelig. In Walt Disney Studios was Playland het leukste deel met Slinky als absoluute favoriet.

disneyland-parijs-baby-peuter-kleuter-toddler-disneyland-hotel-with-kids-DSC_0065 disneyland-parijs-baby-peuter-kleuter-toddler-disneyland-hotel-with-kids-DSC_0103

Een andere topattractie voor Mona was de Orbitron in Discoveryland. Deze lijkt een beetje op de vliegende Dumbo’s alleen gaat het een pak sneller. “Vliegen vliegen” zit ze nu nog steeds te roepen ook al zijn we reeds enkele dagen thuis.

disneyland-parijs-baby-peuter-kleuter-toddler-disneyland-hotel-with-kids-DSC_0284

De attracties die Mona het leukste vond waren dus vooral deze waar snelheid aan te pas kwam. De kijkatracties waar je naar tafereeltjes moet kijken zoals Pirates of the Carribean of Phantom Manor vond ze wel mooi maar na een keer had ze die wel gezien.

Enkele toppers zoals ‘it’s a small world’ waren jammer genoeg gesloten voor onderhoud, dat heb je dan natuurlijk als je in het laagseizoen gaat. Achteraf gezien hebben we nog wat attracties gemist, de volgende keer gaan we op voorhand een lijstje maken, via deze link zie je ze allemaal mooi op een rij.

disneyland-parijs-baby-peuter-kleuter-toddler-disneyland-hotel-with-kids-DSC_0502 disneyland-parijs-baby-peuter-kleuter-toddler-disneyland-hotel-with-kids-DSC_0521

Dit waren Mona’s 5 favoriete attracties in volgorde van populariteit:

 1. Dumbo the Flying Elephant, heel kalme rit, ideaal als starter, je kiest zelf hoe hoog je vliegt.
 2. De parade’s, er was een korte Halloween parade en een grote Disney Magic On parade in de namiddag, beide vond ze fantastisch. Probeer op een goed plekje te staan buiten Main Street waar het telkens heel druk is.
 3. Orbitron, vliegt harder dan de Dumbo’s, als je de raket van helemaal bovenaan naar beneden laat gaan voel je de buitenwaardse zwaartekracht heel hard.
 4. Buzz Lightyear Laser Blast, is een donkere attractie met veel lawaai van aliens en robots waar ze de eerste keer een beetje achterdochtig naar keek maar uiteindelijk wilde ze terug en vond ze het superleuk om zelf met het laserpistooltje te schieten. Als ze erna langs de attractie liep en Buzz zag werd ze telkens helemaal wild van enthousiasme. De Buzz robot die je al aanschuivend tegenkomt is dan ook erg goed gemaakt en heel levensecht.
 5. Slinky Dog Zig Zag Spin (in Walt Disney Studios), is een mini-achtbaantje voor kinderen die op en neer gaat in een lus, vond ze vooral heel grappig en ze riep de hele tijd “op en neer”.

disneyland-parijs-baby-peuter-kleuter-toddler-disneyland-hotel-with-kids-DSC_0298 disneyland-parijs-baby-peuter-kleuter-toddler-disneyland-hotel-with-kids-DSC_0550

Kom je met jonge kindjes naar Disneyland dan kan niet op alle attracties gaan wat logisch is. Wel hebben ze het babyswap principe wat erop neer komt dat je maar 1 keer hoeft aan te schuiven en dan als ouders om beurt op de attractie kan gaan terwijl je kindje blijft wachten bij een van hen. Zo konden we zelf ook op de Space Mountain, Indiana Jones, … gaan. Op die manier konden we met Mona ook twee keer vlak na elkaar op de attracties zoals bij Peter Pan, de ene keer met papa en de tweede keer met mama of omgekeerd, terwijl de andere bij Lili bleef.

disneyland-parijs-baby-peuter-kleuter-toddler-disneyland-hotel-with-kids-DSC_0380 disneyland-parijs-baby-peuter-kleuter-toddler-disneyland-hotel-with-kids-DSC_9920

Eten in Disneyland is ook iets waar je best even op voorhand over nadenkt, want iedereen bestormt de restaurants tussen 12 en 14u waardoor het er heel druk kan zijn met lange wachttijden. Voor veel restaurants kan je op voorhand reserveren wat een dikke aanrader is, want zo verspil je geen tijd en kan je zeker met kindjes eten op het uur dat ze gewend zijn.

disneyland-parijs-baby-peuter-kleuter-toddler-disneyland-hotel-with-kids-DSC_0467 disneyland-paris-toddler-kids-peuter-kleuter-baby-DSC_0540

In het Ratatouille restaurant Chez Rémy hebben we het lekkerst gegeten tijdens ons verblijf, het is ook prachtig ingericht en daarom alleen al een bezoekje waard. De meeste Disney restaurants werken met menu formules die je via Google makkelijk op voorhand kan opzoeken. Hier is een lijst van alle restaurants, reserveren kan je van thuis doen of ter plaatse door op voorhand even te passeren. De prijzen in de Disney parken zijn niet goedkoop en voor wie gezond wil eten is het ook soms even zoeken. In het Disney Village vlak voor het park vonden we een Earl Of Sandwich waar je salades, wraps, soep en sandwiches kan vinden die  veel groentjes bevatten. De prijzen waren er ook een pak minder dan wat je in het park voor hetzelfde zou betalen. Wat eten en drinken betreft mag je officieel niet picknicken in het park maar je mag wel iets mee naar binnen brengen. We hadden vooral veel drinken mee en gezonde snacks voor Mona zodat we daar niet moesten naar zoeken of in de rij gaan staan.

disneyland-parijs-baby-peuter-kleuter-toddler-disneyland-hotel-with-kids-DSC_0451 disneyland-paris-toddler-kids-peuter-kleuter-baby-DSC_0460 disneyland-parijs-baby-peuter-kleuter-toddler-disneyland-hotel-with-kids-DSC_0536

Disneyland en Walt Disney Studios zijn groot en wie kleine kindjes heeft weet dat alles met hen tijd neemt. Daarom kozen we er voor om meerdere dagen te gaan. Voor Mona was dit ook heel fijn want zo kon ze de eerste dag wat wennen aan alle attracties en konden we de dagen erna vaak terug naar haar favoriete.

disneyland-parijs-baby-peuter-kleuter-toddler-disneyland-hotel-with-kids-DSC_0556 disneyland-parijs-baby-peuter-kleuter-toddler-disneyland-hotel-with-kids-DSC_9943

Om te overnachten kozen we voor het Disney Hotel waar je als het ware in Disneyland slaapt want het hotel vormt ook de ingang van het park. Met kleine kindjes is het dan ook een aanrader want dichter bij het park dan dit kan je niet overnachten en het zorgt ervoor dat je hotelkamer steeds op maximum een kwartiertje wandelen is waar je ook in het park bent. De tijd die we daarmee hebben uitgespaard was meer dan welkom. Zo gaf het ons de luxe om Mona iets langer wakker te houden dan normaal om haar de Disney Dreams avondshow te laten zien die plaats vindt van 20u tot 20u30 en meteen erna op nog geen 5 minuutjes in de hotelkamer te zijn. De show is overigens niet te missen met wondermooie projecties op het kasteel en veel vuurwerk.

disneyland-parijs-baby-peuter-kleuter-toddler-disneyland-hotel-with-kids-DSC_9976

Verblijf je in een van de Disneyland hotels dan heb je extra voordelen zoals de Magic Hours. Concreet betekende dit dat je al vanaf 8u het park binnen mag terwijl het officieel pas om 10u opent. Disneyland is sowieso een topper maar er bijna alleen in rondwandelen is helemaal fantastisch. Er zijn op dat moment ook helemaal geen wachtrijen en je kan dus verschillende keren na elkaar dezelfde attractie doen (al zijn nog niet alle attracties open). Hier een tip wat wij deden: we stonden op om 7u30, het normale opstaan uurtje voor Mona, maakten ons klaar en gingen onmiddellijk naar het park. Dan deden we vooral veel attracties omdat je niet hoeft aan te schuiven.  Om 10u wanneer de deuren openden voor het publiek gingen we lekker lang gaan ontbijten, wat kon tot 11u. Erna gingen we terug naar het park en deden we vooral dingen waarvoor je niet hoeft aan te schuiven zoals het prinsessenkasteel, de parade’s,… Wat je nog kan doen als het druk is, is voor je gaat ontbijten om 10u wanneer de Fastpass automaten open gaan een Fastpass gaan halen die dan meestal rond 11u geldig is.

disneyland-parijs-baby-peuter-kleuter-toddler-disneyland-hotel-with-kids-DSC_0200 disneyland-paris-toddler-kids-peuter-kleuter-baby-DSC_9912

Hier nog enkele tips voor een super verblijf in Disneyland met jonge kinderen:

 • Gebruik de babyswap
 • Meet je kinderen op voorhand om te weten op welke attracties ze mogen
 • Ga je voor 1 dag ga dan eerst naar de populairste attracties achteraan in het park
 • Bezoek populaire attracties tijdens de parades (als je die al eens gezien hebt)
 • Download de gratis Disneyland Paris App waarmee je de wachttijden kan zien in realtime
 • Kleed je warm aan in de winter (er zijn lockers aan de ingang mocht je teveel mee hebben)
 • Neem een comfortabele buggy mee (we hebben heel wat vermoeide ouders gezien met kindjes in hun armen) in een buggy kan je ook al je eigen spullen kwijt zoals drinken of een fototoestel
 • Als je kan bekijk dan enkele Disney films op voorhand, zo leren ze de karakters al kennen
 • Ga je Birthday Badge halen in het stadhuis (Town Hall aan de achter de inkom links) als het je verjaardag is, alle Cast Members (zo noemen ze hun medewerkers)  wensen je dan een gelukkige verjaardag te beginnen met een telefoontje van Mickey himself
 • Neem veel foto’s en filmpjes van hun reacties, ze zijn goud waard

Heb je nog vragen aarzel dan zeker niet ze te stellen. Voor al wie richting Disneyland Parijs wil gaan kunnen we het enkel aanraden en hopen dat je verblijf er even magisch is als het onze! We kunnen alvast niet wachten om nog eens te gaan.

disneyland-parijs-baby-peuter-kleuter-toddler-disneyland-hotel-with-kids-DSC_0130

6 Comments

 • dominica says:

  wat een leuke beelden en inderdaad dat sprongetje, schitterend !
  Ik herinner me nog met mijn dochter indertijd dat die ook zo van alles kon genieten en ook dat het ontzettend koud was !!
  Induffelen is een must.
  Later zijn we nog eens terug gegaan ; toen was ze al 15 en dan geniet je van andere attracties maar het blijft leuk.

 • Freya says:

  Wat een leuke blog!!
  Ik had al je foto’s op Instagram zien passeren en was ook benieuwd naar het Disneyland-met-een-peuter-verhaal.
  Je hebt me overtuigd om met ons meisje haar 3e verjaardag te gaan, is midden maart en tegen dan is ons zoontje 9maanden. En ik denk dat ik niet alleen ben, miss commissie vragen aan Disney voor alle reclame die je maakt en klanten die je aanbrengt? =)

 • Connie says:

  Zo fijn om te zien. Maar je tips zijn enkel haalbaar buiten het seizoen. Wij zijn geweest in augustus en hebben nu echt het gevoel ‘dit nooit meer’. Minimum aanschuifrijen waren 30 à 40 minuten lang. Zelf aanschuiven om naar het toilet te gaan. En dit op alle mogelijke momenten van heel vroeg tot heel laat. Dus als je kan, zeker tijdens de week gaan, buiten het seizoen.

  • Tom says:

   Daarom dat we inderdaad de tips geven om buiten het hoogseizoen te gaan of gebruik te maken van de magic hours, en als je toch in het hoogseizoen gaat zeker de gratis Fastpass tickets volop benutten, de babyswap waardoor je twee keer na elkaar op een ritje kan en op voorhand reserveren voor de restaurants zodat je zeker plek hebt en geen wachttijd verliest. Zoek je in alle drukte een proper en rustig toilet, hop dan even 10 meter uit het park richting de lobby van het Disney Hotel, daar gaat niemand 🙂

 • Dineke says:

  Wat een handige en leuke tips, hier staat het boven aan onze to do list 😉

 • Dhini says:

  wat leuk! Ik wil ook naar Disney

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *